Onderzoek CvdM: huis-aan-huisbladen hebben het grootste bereik

Donderdag 29 september werd in Den Haag door het Commissariaat voor de Media het resultaat van het onderzoek ‘De staat van de lokale nieuws- en informatievoorziening 2022’ gepresenteerd. Met deze uitkomst zijn wij erg blij: huis-aan-huisbladen hebben namelijk het hoogste bereik, gevolgd door de regionale publieke omroepen en de regionale dagbladen.

Belangrijkste informatiebron
Het onderzoek is uitgevoerd onder 10.343 respondenten en is hiermee representatief voor heel Nederland 16+. Overall worden de huis-aan-huisbladen gezien als de belangrijkste informatiebron. En, niet onbelangrijk, de huis-aan-huisbladen bereiken bijvoorbeeld ook de minder in het gemeentenieuws geïnteresseerde burger.

Staatssecretaris voor Cultuur en Media Gunay Uslu nam het rapport in ontvangst. “De uitkomst laat zien dat lokale media een belangrijk onderdeel zijn van het leven van mensen. Een bevestiging van wat we al wisten.” De vraag over wat Uslu gaat doen met deze kennis over de huis-aan-huiskrant werd door haar ‘ontweken’. Ze onderkende de kostenproblematiek (energiekosten, papierprijs e.d.), maar keek vooral naar de gemeenten. “Gemeenten kunnen de lokale journalistiek ondersteunen, maar kunnen geen journalistieke bron zijn.”

Zo’n belangrijke uitslag als dit, geeft onze sector weer vertrouwen!

Meer weten over HYPR en hyperlocal advertising?
Neem contact met ons op!